S&K-LAP Kft.

Pályázatok:

 

     Project címe:

 

              „A házinyulak szaporodásbiológiai mutatóinak javítása” 

 

     Szerződött támogatás összege:

 

             152.856.290 Ft

 

     Projekt rövid bemutatása: lásd Sajtótájékoztató

 

Az S&K-LAP Nyúltenyésztő Kft. és a Szent István Egyetem (Gödöllő) közös konzorciumi megállapodása keretén belül, elnyert támogatással rendelkezik, mely project a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

 

Kedvezményezett neve: S&K-LAP Nyúltenyésztő Kft.

Támogatás mértéke: 69,11%

Projekt dátuma: 2013.01.01-2015.05.31.

Projekt azonosító száma: KMR_12-1-2012-0195

 

 

            Project címe:

 

"Házinyúl tenyészetek termelőképességének javítása genomikai módszerekkel"

2017-1.3.1-VKE-2017-00026

 

A Nemzeti Innovációs Hivatal „Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések” elnevezésű pályázati felhívása keretében az S&K-Lap Nyúltenyésztő Kft. az Állatorvostudományi Egyetemmel (ÁTE) és Nemzeti Agrákutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Biotechnológiai kutatóintézetével (MBK) „Házinyúl tenyészetek termelőképességének növelése genomikai módszerekkel” címmel kezdeményez új, nagyszabású agrárinnovációs és biotechnológiai projektet.

A projekt három éven belül megvalósítandó célja az, hogy olyan nyúl tenyészállományokat hozzon létre, amelyek antibiotikum mentes tápon nevelhetőek fel, ezáltal egészségesebb, természetes húsáruval láthassa el a magyar és nemzetközi piacot is.

E cél elérése érdekében a résztvevő kutatók modern, genomikai módszereket felhasználva, de genetikai módosítás nélküli tenyészállományokat hoznak létre, amelyek ellenállóak lesznek a betegségekkel szemben, de továbbra is megőrzik kiváló tulajdonságaikat, minőségüket.

Ennek eredménye nem csak hazai piacon, a fogyasztóknál jelentkezik majd, hanem nagymértékben növeli az ágazat nemzetközi versenyképességét is.

A projekt középtávú céljai között szerepel a jelen együttműködéssel létrejövő agrárgazdasági, egyetemi, kutatóintézeti tudományos összefogás további elmélyítése.

Erre számtalan lehetőség kínálkozik a genomika, diagnosztika, a biobankok létrehozásának és más agrárbiotechnológiai kutatások, fejlesztések és innovációs feladatok megoldásának területén a hazai vállalkozások nemzetközi versenyképességének növelése érdekében.